Com els lladres usen les xarxes socials

Alguns lladres utilitzen les xarxes socials com a font d'informació per organitzar els robatoris.


El més comú és que abans d'intentar entrar en un habitatge o negoci, els lladres preparin els robatoris per assegurar-se que serà un èxit.


Fins fa molt poc, els lladres feien servir velles tècniques per vigilar les seves víctimes com veure la bústia amb cartes, que els llums estiguin apagats durant dies o veure que la posició de les persianes i finestres no canvia. Ara, els lladres fan servir les xarxes socials per aconseguir pistes sobre els moviments dels habitants de la casa o treballadors de l'empresa.


Els usuaris de comptes en xarxes socials com Twitter o Facebook solen publicar el que fan i plans que tenen als seus perfils socials, cosa que és perillosa si s'anuncia que la casa no estarà habitada en cert temps o horaris en què s'està en feina o gimnàs. Els lladres tenen accés a molta informació.


Un comentari, foto o estat a les RRSS pot donar una gran pista als lladres per entrar a casa. Només cal llegir les dades d'una imatge per conèixer la geolocalització de la persona, l'hora i el dia a què s'ha publicat.


Els lladres utilitzen les xarxes socials per tenir informació de les seves víctimes i així assegurar els seus moviments davant de possibles robatoris. En temporada de festes, ponts o l'estiu són molt atractius per als lladres i són els moments en què les cases estan deshabitades.


Com els lladres usen les xarxes socials


Des de RUVA SEGURIDAD aconsellem prendre certes precaucions per evitar que els intrusos usin els comptes socials per vigilar cases o negocis:


● No afegir persones desconegudes al perfil encara que hagin enviat sol·licitud.


● Configurar la privadesa dels comptes perquè només els amics poden accedir a les publicacions.


● No compartir res que brindi dades sobre la localització. És comú que algunes apps obliguin per defecte a geolocalitzar els moviments del mòbil, no fer-ho.


● No emplenar dades del perfil com a adreça o altres dades de caràcter personal que puguin ser utilitzades en contra de l'usuari.


● No publicar fotos de viatges quan s'està de vacances.


● Controlar el que publiquen nens i adolescents, ja que són els més vulnerables i fàcils de vigilar ja que són els que més usen les RRSS i els que menys perceben el perill.


Cal tenir en compte aquests consells i ser conscients de l'ús que donen els lladres als perfils per evitar riscos innecessaris.

Com els lladres usen les xarxes socials

anar Enrere

WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament del lloc web, i si ens dóna el seu consentiment,
també utilitzarem cookies per recopilar dades de les seves visites per obtenir estadístiques agregades per millorar els nostres serveis.