Graus de seguretat a les alarmes

● Graus de seguretat dels sistemes d'alarmes. Orde INT/316/2011

A l'article 2 de l'ordre ministerial INT/316/2011 s'estableixen els graus dels sistemes de seguretat en relació amb diferents paràmetres. Passarem a comentar-los.


Segons la llei esmentada existeixen 4 quatre graus de seguretat, sent el Grau 1 el de menor seguretat.


Text extret de la pròpia llei:


● A - Grau 1

És de baix risc, i s'estableix per a sistemes d'alarma dotats de senyalització acústica, però que no es connecten a una central d'alarmes o un centre de control.


● B - Grau 2

De risc baix a mig, per a habitatges i petits establiments, comerços i indústries la pretensió dels quals sigui connectar-se a una central d'alarmes o, si escau, a un centre de control.


● C - Grau 3

De risc mitjà/alt, destinat a establiments que es troben obligats a disposar de mesures de seguretat, com també per a altres instal·lacions comercials o industrials que per la seva activitat se'ls exigeixi posseir de connexió a una central d'alarmes oa un centre de control.


● D - Grau 4

És considerat d'alt risc i està reservat a les trucades com a infraestructures crítiques, instal·lacions militars, establiments que emmagatzemen material explosiu reglamentat, i empreses de seguretat de dipòsit d'efectiu, valors, metalls preciosos, matèries perilloses o explosius, requerides, o no, de connexió amb central d'alarmes o, si escau, a centres de control.


En tots els casos esmentats els equips han de comptar amb els certificats establerts segons les normes de la UE: UNE-EN 50130, 50131, 50132, 50133, 50136 i en la Norma UNE CLC/TS 50398. Totes aquestes certificacions estan acompanyades del mateix equip i poden i haurien de ser exigides a l'empresa encarregada de la instal·lació del sistema de seguretat.


A l'actualitat pràcticament la totalitat dels sistemes que són instal·lats, en els casos de Grau 1 que especifica la llei, pertanyen a Grau 2 i poden connectar-se o no a CRA com és el cas del sistema iConnect.


Així mateix, en muntar sistemes de grau 2 es recomana comptar amb sistemes de video-verificació, sent totalment obligatori en el grau 3. La video-verificació és el supòsit més clar que contempla la llei en el moment de validar una alarma i es permet que també pugui fer l'avís a les forces de seguretat, raó per la qual recomanem en la majoria de casos fer una instal·lació combinada o sigui un sistema d'alarma amb un de videovigilància.

Graus de seguretat a les alarmes

ir Atrás

WhatsApp
WhatsApp WhatsApp
X
Pregunta

Hola,
en què podem ajudar-te?

Obrir Xat Obrir Xat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al correcte funcionament del lloc web, i si ens dóna el seu consentiment,
també utilitzarem cookies per recopilar dades de les seves visites per obtenir estadístiques agregades per millorar els nostres serveis.